⏎ Terug naar Dienstenwinkel

Bestaande pensioenregeling verlengen

Bestaande pensioenregeling verlengen

De pensioenregeling verlengen of aanpassen?

Het pensioencontract verloopt, wat moet u doen? U kunt dan de keuze maken om een nieuw pensioencontract af te sluiten. Ook wanneer u tevreden bent over uw huidige aanbieder, bent u verplicht om te toetsen of uw regeling nog steeds past bij uw organisatie. Deze ’passendheidstoets’ kunnen wij voor u uitvoeren. Pragmatisch, deskundig en tegen een goede prijs.

Pensioenregeling verlengen met Conceptbenefits

✔ Vrijblijvend kennismakingsgesprek (óók online)
✔ Een ervaren MKB-adviseur helpt u in het gehele proces, pragmatisch en deskundig
✔ Wij begeleiden u bij de verlenging van uw huidige regeling of naar een nieuwe pensioenregeling
✔ Onderzoek of uw pensioenregeling past bij uw budget en de behoefte van uw medewerkers
✔ No-nonsense aanpak, duidelijke afspraken en scherpe tarieven voor onze diensten

Vraag een gratis oriëntatie gesprek aan

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op

Vanaf
€1.750,-

ex. btw

Liever direct contact met een adviseur?

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 - 17:00

020-7657500

Meer informatie over het afsluiten van een nieuwe pensioenregeling

Als werkgever heeft u belang bij een goede pensioenregeling tegen beheersbare kosten. De vele wijzigingen in de wet- en regelgeving en de maatschappelijke ontwikkelingen maken het voor u als werkgever noodzakelijk pensioenregelingen continu te evalueren en waar nodig te actualiseren. Vragen die daarbij aan de orde komen zijn onder meer:

  • Past de huidige pensioenregeling nog bij uw organisatie?
  • Heeft u inzicht in de kosten nu en in de toekomst en zijn deze in overeenstemming met uw mogelijkheden?
  • Heeft u de juiste pensioenaanbieder met het juiste product?
  • Zijn er in de markt producten die beter passen om uw pensioenregeling in te vullen?

Zodra uw pensioenregeling afloopt bent u vrij om de keuze maken om een nieuwe pensioenregeling af te sluiten. In dat geval wordt in kaart gebracht wat uw wensen zijn en kunt u verschillende aanbieders in de markt laten vergelijken.

Conceptbenefits helpt u bij het maken van de keuze en voert voor u het marktonderzoek uit. Pragmatisch, deskundig en tegen een goede prijs.

Ook als u tevreden bent over uw huidige aanbieder is het verstandig om goed te kijken of de pensioenregeling nog past. Veranderingen in uw organisatie kunnen er namelijk toe leiden dat u een andere pensioenkeuze moet maken. Ook externe factoren zoals wijzigingen van wet- en regelgeving zijn van invloed, recente voorbeelden zijn het pensioenakkoord en de verhoging van pensioenleeftijd. Om te beoordelen of de huidige aanbieder nog bij u past kan Conceptbenefits een passendheidsonderzoek voor u uitvoeren. Een dergelijk traject is gelijk aan een ‘normale’ verlenging maar beperkt zich tot het beoordelen of het product van de bestaande aanbieder nog past bij uw wensen en mogelijkheden.  

Overweegt u het opzetten van een pensioenregeling? Klik dan hier voor meer informatie. Of heeft u een bestaande regeling die u moet verlengen, aanpassen of wilt toetsen? Neem dan contact op met ons op om een oriëntatiegesprek in te plannen.

Veel gestelde vragen over het verlengen van een pensioenregeling:

Waarom een adviseur van Conceptbenefits?

Een pensioenregeling bestaat vaak uit complexe onderdelen en variaties. Deze mogelijkheden moet u goed in kaart hebben om een goede keuze te kunnen maken. De adviseurs van Conceptbenefits doen er alles aan om de complexe pensioenmaterie begrijpelijk te maken. Voor u en voor uw medewerkers. De pensioenregeling moet namelijk aansluiten op uw wensen en budget en dat kan alleen als u er volledig inzicht in heeft. Het advies van de Conceptbenefits adviseur is duidelijk, bespaart u tijd en zorgt voor een eindresultaat waarbij u zich zeker voelt. Uiteraard tegen een scherpe prijs en met duidelijke afspraken zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kost de dienstverlening van Conceptbenefits voor het verlengen van een bestaande regeling?

Onze dienstverlening voor een verlenging start vanaf € 1.750,-. Uiteraard hangt de prijs af van verschillende factoren waaronder het aantal deelnemers in de pensioenregeling. Wij zijn altijd helder over onze kosten. Bij voorkeur spreken wij een vaste prijs met u af. Daardoor is vooraf duidelijk hoeveel u betaalt voor ons pensioenadvies. Geen vervelende verrassingen achteraf dus.

Is er fiscaal voordeel pensioenregeling voor MKB-bedrijven?

MKB-bedrijven hebben fiscaal voordeel door een pensioenregeling aan te bieden aan hun medewerkers. De pensioenpremies zijn namelijk fiscaal aftrekbaar. U kunt er ook voor kiezen om de pensioenpremie met uw medewerker te delen. Het deel wat de medewerker inlegt wordt ingehouden op het brutosalaris. Zo werkt u samen aan de toekomst van uw medewerker.

Is het aanbieden van een pensioenregeling voor uw medewerkers verplicht?

Nee, het is niet wettelijk verplicht om uw medewerkers pensioen te bieden, behalve als dit in de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) staat. In de collectieve arbeidsovereenkomst staat dan aangegeven op welke pensioenregeling uw medewerkers recht hebben. U bent in dit geval verplicht om deze pensioenregeling aan te bieden. Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde en wordt vaak wél aangeboden, ook als dit niet verplicht is. Het aanbieden van een pensioenregeling versterkt namelijk uw concurrentiepositie en is een goede manier om invulling te geven aan goed werkgeverschap.

Moet ik door het pensioenakkoord mijn pensioenregeling aanpassen?

Het ledenparlement van vakbond FNV heeft in juli 2020 met een grote meerderheid voor de uitwerking van het vorig jaar afgesloten pensioenakkoord gestemd. Daarmee kan het kabinet nu eindelijk aan de slag gaan met de vormgeving van een nieuw pensioenstelsel. Ook werkgevers moeten aan de bak: in 2026 moeten alle pensioenregelingen zijn aangepast aan de nieuwe pensioenregels. Wij helpen u graag bij uw vragen rondom het pensioenakkoord en zorgen dat uw nieuwe pensioenregeling ’Pensioenakkoord’ proof is.

De AOW-leeftijd gaat omhoog, moet ik mijn pensioenregeling hierdoor aanpassen?

De AOW-leeftijd gaat omhoog en komt in 2024 uit op 67 jaar. De AOW-leeftijd geldt voor iedereen. Naast de AOW-leeftijd hebben uw medewerkers ook te maken met de pensioenleeftijd in hun pensioenregeling. Vanaf 1 januari 2018 is de pensioenleeftijd aangepast naar 68 jaar. Of u uw pensioenregeling moet aanpassen hangt af van uw pensioenregeling. Wij kijken graag met u mee om te kijken of u een aanpassing moet doen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Vraag gratis een oriëntatiegesprek aan

Alle diensten