⏎ Terug naar Dienstenwinkel

Uitkering van uw pensioen

Uitkering van uw pensioen

Pensioen expiratie

Gaat u of een van uw medewerkers binnenkort met pensioen en is er sprake van een opbouw van een pensioenkapitaal? In dat geval wordt het kapitaal op pensioendatum omgezet in een pensioenuitkering. U heeft daarbij verschillende keuzes. De Conceptbenefits adviseur helpt u bij het maken van de juiste keuze door het inventariseren van uw wensen en persoonlijke omstandigheden en een persoonlijk advies voor een passende oplossing.

Advies over uitkering van uw pensioen door Conceptbenefits:

✔ Deskundig en onafhankelijk advies
✔ Betere uitkomsten door de vergelijking van verschillende aanbieders
✔ Financieel inzicht waarmee u de juiste keuze kunt maken
✔ Scherpe tarieven

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op

Liever direct contact met een adviseur?

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 - 17:00

020-7657500

Meer informatie over uitkering van uw pensioen

Als u via uw (vroegere) werkgever een bedrag hebt opgebouwd voor uw pensioen moet u zelf uw pensioenuitkering kopen. Daarbij heeft u een aantal keuzes. Uiterlijk zes maanden voor uw pensioendatum krijgt u bericht van uw pensioenuitvoerder(s) over uw keuzemogelijkheden. Welke keuzes u precies heeft, hangt af van uw pensioenregeling en van de pensioenuitkering die u koopt.
Een belangrijke keuze die u moet maken, is of u een vaste of een variabele pensioenuitkering koopt. Deze keuze heeft uiteraard invloed op de hoogte van uw pensioen. In geval van een variabele uitkering wordt een deel van het pensioenkapitaal dan ook na ingang van de pensioenuitkering nog belegd. De hoogte van de pensioenuitkering wordt in dat geval beïnvloed door het resultaat van de pensioenbelegging. Verder kunt u kiezen om uw pensioenuitkering eerder of later te laten ingaan. Of de keuze maken om wel of geen partnerpensioen aan te kopen.

Wat kan Conceptbenefits voor u betekenen?

Het maken van de juiste keuze vraagt om goed inzicht. Wij zorgen voor een onafhankelijk advies waarmee u kunt vaststellen wat voor u het best passende aanbod is.  Daarnaast helpen wij u bij de selectie van een aanbieder en de afwikkeling bij de financiële instelling bij wie u uw pensioen of lijfrente expiratie aanvraagt.

Redenen om voor Conceptbenefits te kiezen

✔ Vrijblijvend online kennismakingsgesprek
✔ Ervaren onafhankelijk adviseur helpt u in het gehele proces, pragmatisch en deskundig
✔ No nonsense aanpak, duidelijke afspraken en scherpe tarieven voor onze diensten

Veelgestelde vragen over de uitkering van pensioen:

Wat is een direct ingaand pensioen?

Heeft u een pensioen opgebouwd waarbij op uw pensioendatum een geldbedrag beschikbaar komt? Dan moet u van dit bedrag een pensioenuitkering aankopen. Een Direct Ingaand Pensioen is een pensioenuitkering die ingaat op uw pensioendatum. U koopt deze pensioenuitkering met het kapitaal dat beschikbaar komt op de pensioendatum. Hoe hoog de pensioenuitkering is, hangt af van het geldbedrag van de koopsom. Daarnaast is de hoogte van de marktrente en uw persoonlijke keuze van belang voor de hoogte van de uitkering.

Welke mogelijkheden zijn er voor mij pensioenuitkering?

Bij de aankoop van uw pensioen heeft u de keuze uit een vast gegarandeerd pensioen (rente) en een pensioen op basis van beleggingen (variabel). Bij de vaste variant wordt de uitkering gebaseerd op de rente die geldt op het moment van aankopen. De uitkering is gegarandeerd en blijft altijd gelijk. In geval van een lage rente zal de uitkering minder hoog zijn dan bij een hoge rente. Daarom is de variabele variant geïntroduceerd. In dat geval wordt de uitkering jaarlijks aangepast. De hoogte van deze variabele uitkering is afhankelijk van het rendement op de onderliggende beleggingen, de ontwikkeling van de levensverwachting en de ontwikkeling van de rente. De hoogte van uw uitkering wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Ook een combinatie van beide vormen is mogelijk.

Moet ik een partnerpensioen aankopen?

Veel pensioenregelingen bieden de mogelijkheid om partnerpensioen uit te ruilen tegen een hoger ouderdomspensioen. In dit geval verlaagt u het partnerpensioen naar bijvoorbeeld 50% i.p.v. 70% en wordt het ouderdomspensioen hierdoor verhoogd. Ook is het mogelijk om in zijn geheel af te zien van het recht op partnerpensioen. Het pensioen wordt dan op één leven aangekocht en zal aanzienlijk verhoogd worden. Dit kan alleen na uitdrukkelijke goedkeuring van uw partner.

Wat kost de dienstverlening van Conceptbenefits?

Onze dienstverlening voor een advies bij de uitkering van pensioen start vanaf € 350 ex. btw. Uiteraard hangt de prijs af verschillende factoren waaronder uw wensen en de opzet van uw pensioenregeling. Wij zijn altijd helder over onze kosten. Bij voorkeur spreken wij een vaste prijs met u af. Daardoor is vooraf duidelijk hoeveel u betaalt voor onze diensten. Geen vervelende verrassingen achteraf dus.

Zorgen dat uw medewerkers de juiste keuze maken zodra ze met pensioen gaan?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie? Neem gerust contact op met ons of plan een gratis oriëntatiegesprek in met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag bij het vinden van een passende oplossing voor uw organisatie.

Vraag gratis een oriëntatiegesprek aan

Alle diensten