⏎ Terug naar Dienstenwinkel

Nieuwe pensioenregeling afsluiten

Nieuwe pensioenregeling afsluiten

Een pensioenregeling die aansluit bij uw budget en medewerkers?

Op zoek naar de beste pensioenregeling voor uw bedrijf en uw medewerkers? Wij geven een volledig en onafhankelijk pensioenadvies. Dit heldere advies op het gebied van ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen geeft u inzicht als werkgever, maar biedt ook inzicht aan de medewerker in de mogelijkheden en de te maken keuzes.

Nieuwe pensioenregeling afsluiten met Conceptbenefits

✔ Vrijblijvend kennismakingsgesprek (óók online)
✔ Een ervaren MKB-adviseur helpt u in het gehele proces, pragmatisch en deskundig
✔ Wij begeleiden u naar een nieuwe pensioenregeling
✔ Onderzoek of uw pensioenregeling past bij uw budget en uw personeelssamenstelling
✔ No-nonsense aanpak, duidelijke afspraken en scherpe tarieven voor onze diensten

Vraag een gratis oriëntatie gesprek aan >

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op

Vanaf
€1.750,-

ex. btw

Liever direct contact met een adviseur?

Mail ons direct020-7657500

Meer informatie over het afsluiten van een nieuwe pensioenregeling

Als MKB-ondernemer wilt u goed voor uw medewerkers zorgen. Dat doet u op het moment dat uw medewerkers in dienst zijn, maar ook daarna. Ongeveer 90% van de medewerkers in Nederland bouwt namelijk pensioen op via de pensioenregeling van hun werkgever. Afhankelijk van de branche waarin u actief bent is dit bedrijfspensioen zelfs verplicht. Het verplichte pensioen is dan in de CAO vastgelegd of is bepaald door de werkingssfeer van een bedrijfstakpensioenfonds. Ook als pensioen niet verplicht is, regelen veel MKB-ondernemers toch een pensioenregeling voor hun medewerkers.
Een pensioenregeling maakt u als werkgever namelijk aantrekkelijk, versterkt uw concurrentiepositie en verhoogt de waardering van uw medewerkers.

Collectieve pensioenregeling voor medewerkers

Een collectief pensioen is een pensioenregeling voor al uw medewerkers of een specifieke groep medewerkers. Als MKB-ondernemer kunt u bij het afsluiten van een pensioenregeling voor uw medewerkers profiteren van fiscale voordelen en bouwen uw medewerkers een aanvulling op hun AOW op. De adviseurs van Conceptbenefits vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een collectieve pensioenregeling voor uw onderneming.

Hoe wij een nieuwe pensioenregeling vormen?

  1. Onderzoek naar het bestaan van CAO of verplichtstelling bij een pensioenfonds
  2. Begeleiding naar CAO-pensioen of aansluiting bij bedrijfstak pensioenfonds indien dit van toepassing is
  3. Geen CAO of verplichtstelling? Wij helpen u uw pensioenregeling vorm te geven en maken een onafhankelijke selectie van passende oplossingen met de juiste prijs
  4. U ontvangt een advies waar u een onderbouwde keuze mee kunt maken voor de meest passende oplossing en uitvoerder
  5. We zorgen voor implementatie van de pensioenregeling en voor een heldere uitleg aan uw medewerkers

Veel gestelde vragen over het afsluiten van een nieuwe pensioenregeling:

Waarom een adviseur van Conceptbenefits?

Een pensioenregeling bestaat vaak uit complexe onderdelen en variaties. Deze mogelijkheden moet u goed in kaart hebben om een goede keuze te kunnen maken. De adviseurs van Conceptbenefits doen er alles aan om de complexe pensioenmaterie begrijpelijk te maken. Voor u en voor uw medewerkers. De pensioenregeling moet namelijk aansluiten op uw wensen en budget en dat kan alleen als u er volledig inzicht in heeft. Een Conceptbenefitsadviseur kijkt verder dan alleen de pensioenregeling. Wij kijken ook of de pensioenregeling aansluit bij de overige arbeidsvoorwaarden. Het advies van de Conceptbenefits adviseur is duidelijk, bespaart u tijd en zorgt voor een eindresultaat waarbij u zich zeker voelt. Uiteraard tegen een scherpe prijs en met duidelijke afspraken, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Overweegt u het opzetten van een pensioenregeling? Of heeft u een bestaande regeling die u moet verlengen, aanpassen of wilt toetsen? Neem dan contact met ons op om een oriëntatiegesprek in te plannen.

Wat kost een nieuwe pensioenregeling?

De kosten van een pensioen­regeling zijn belangrijk bij de keuze voor een bepaalde regeling. U heeft hier als werkgever zelf veel invloed op.  De kosten zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Zo stijgen de kosten wanneer u kiest voor meer garanties voor uw medewerkers. Dit betekent dat in het beginsel er voor elk budget een pensioenregeling is op te zetten.

Wat kost de dienstverlening van Conceptbenefits?

Onze dienstverlening voor het opzetten van een nieuwe regeling start vanaf € 1.750,-.   Uiteraard hangt de prijs af van verschillende factoren waaronder het aantal deelnemers in de pensioenregeling. Wij zijn altijd helder over onze kosten. Bij voorkeur spreken wij een vaste prijs met u af. Daardoor is het vooraf duidelijk hoeveel u betaalt voor ons pensioenadvies. Geen vervelende verrassingen achteraf dus.

Is er fiscaal voordeel pensioenregeling voor MKB-bedrijven?

MKB-bedrijven hebben fiscaal voordeel door een pensioenregeling aan te bieden aan hun medewerkers. De pensioenpremies zijn namelijk fiscaal aftrekbaar. U kunt er ook voor kiezen om de bijdrage aan de pensioenregeling met uw medewerker te delen. Het deel wat de medewerker inlegt wordt ingehouden op het brutosalaris. Zo werkt u samen aan de toekomst van uw medewerker.

Is het aanbieden van een pensioenregeling voor uw medewerkers verplicht?

Nee, het is niet wettelijk verplicht om uw medewerkers pensioen te bieden, behalve als dit in de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) staat. In de collectieve arbeidsovereenkomst staat dan aangegeven op welke pensioenregeling uw medewerkers recht hebben. U bent in dit geval verplicht om deze pensioenregeling aan te bieden. Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde en wordt vaak wél aangeboden, ook als dit niet verplicht is. Het aanbieden van een pensioenregeling versterkt namelijk uw concurrentiepositie en is een goede manier om invulling te geven aan goed werkgeverschap.

Heeft het pensioenakkoord invloed op een nieuwe pensioenregeling?

Het ledenparlement van vakbond FNV heeft in juli 2020 met een grote meerderheid voor de uitwerking van het vorig jaar afgesloten pensioenakkoord gestemd. Daarmee kan het kabinet nu eindelijk aan de slag gaan met de vormgeving van een nieuw pensioenstelsel. Ook werkgevers moeten aan de bak: in 2026 moeten alle pensioenregelingen zijn aangepast aan de nieuwe pensioenregels. Wij helpen u graag bij uw vragen rondom het pensioenakkoord en zorgen dat uw nieuwe pensioenregeling ’Pensioenakkoord’ proof is.

Vraag gratis een oriëntatiegesprek aan

Alle diensten