⏎ Terug naar Dienstenwinkel

Verzekering Eigen risicodrager voor WGA en Ziektewet voor MKB-bedrijven

Verzekering Eigen risicodrager voor WGA en Ziektewet

Een regeling die aansluit bij uw budget en medewerkers

Na een loondoorbetalingsperiode van twee jaar bent u nog maximaal tien jaar financieel verantwoordelijk voor zieke (ex-)medewerkers. U hebt de keuze om dit risico zelf te dragen en eigenrisicodrager te worden. Hiermee neemt u de verplichting van de verzuimbegeleiding en re-integratie geheel in eigen hand. Door het afdekken van uw risico met een verzekering, heeft u invloed op de re-integratie en kunt u tevens de financiële gevolgen van het eigenrisicodragerschap beperken.

Is het dragen van het eigen risico interessant voor uw organisatie? Een volledig advies geeft helder inzicht in alle voor- en nadelen. Met ons onderzoek eigenrisicodrager weet u waar u aan toe bent.

Conceptbenefits adviseert u graag over het verzekeren van eigenrisicodragerschap voor WGA en de Ziektewet.

Conceptbenefits adviseert en helpt u met:

✔ Inventarisatie van uw risico's
✔ Consequenties en verplichtingen in kaart brengen
✔ Duidelijk advies
✔ Vergelijking aanbieders

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op

Vanaf
€1250,-

ex. btw

Liever direct contact met een adviseur?

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 - 17:00

020-7657500

Meer informatie over verzuim-verzekeringen voor MKB-bedrijven

De WGA-eigenrisicodragersverzekering is een verzekering voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA. U bent als werkgever standaard verzekerd bij het UWV. Maar u kunt ervoor kiezen eigenrisicodrager te worden. U betaalt de WGA-uitkeringen van uw medewerkers dan zelf. Dat doet u voor een periode van maximaal tien jaar. Met een verzekering voor WGA-eigenrisicodragers krijgt u een vergoeding voor deze uitkeringen.

Wat kan Conceptbenefits voor u betekenen?

Het kan voor u als bedrijf gunstig uitpakken om eigenrisicodrager te zijn voor de WGA. U betaalt dan aan UWV een lagere basispremie en met de uitgespaarde kosten kunt u aan de verplichtingen voor de WGA voldoen.

Het risico voor het uitbetalen van de WGA-uitkering aan uw medewerkers legt u hierbij neer bij de verzekeraar waar u middels uw WGA-eigenrisicodragersverzekering premie voor betaalt. Als u hierover nadenkt, is het van groot belang om de financiële risico’s, consequenties én verplichtingen voor uw als werkgever samen met een expert in kaart te brengen. Conceptbenefits helpt u bij deze inventarisatie en adviseert u op basis van uw situatie.

Vijf redenen om voor Conceptbenefits te kiezen

✔ Vrijblijvend kennismakingsgesprek
✔ Ervaren MKB-adviseur helpt u in het gehele proces, pragmatisch en deskundig
✔ Wij helpen u bij de beoordeling van uw huidige verzuimverzekering of begeleiding naar een nieuwe verzuimverzekering
✔ Proactief beheer en onderhoud
✔ No nonsens aanpak, duidelijke afspraken en scherpe tarieven voor onze diensten

Veel gestelde vragen over eigenrisicodragers verzekering:

Wat wordt onder een eigenrisicodragers verzekering vergoed?

U kiest er zelf voor om eigenrisicodrager voor de WGA te worden. U kunt daarna een WGA-eigenrisicodragersverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoed de kosten die u als werkgever maakt wanneer u WGA-uitkeringen aan uw medewerkers moet doen. Dit gebeurt wanneer medewerkers voor een deel arbeidsongeschikt zijn. U krijgt ook een vergoeding voor medewerkers die volledig arbeidsongeschikt zijn maar die wel uitzicht hebben op herstel. Deze medewerkers zijn dan niet-duurzaam arbeidsongeschikt.

Hoe word ik eigenrisicodrager voor de WGA?

Om eigenrisicodrager te worden moet u toestemming vragen aan de Inspecteur van de Belastingdienst. Zodra de verzekeraar u als eigenrisicodrager voor de WGA accepteert stuurt de verzekeraar een garantieverklaring aan de Inspecteur van de Belastingdienst. Met deze verklaring staat de verzekeraar garant voor de WGA-uitkering, ook als uw bedrijf failliet gaat. U stuurt de aanvraag om eigenriscodrager te worden naar de Belastingdienst. Daarna geeft de inspecteur u toestemming om eigenrisicodrager voor de WGA te worden.

WGA-eigenrisicodragers verzekering afsluiten?

Denkt u erover na om WGA-eigenrisicodrager te worden en wilt u de mogelijkheden van WGA-eigenrisicodragersverzekeringen bespreken? Een MKB-adviseur van Conceptbenefits staat u graag bij met advies over een WGA-eigenrisicodragersverzekering. Neem contact met ons op.

Wat kost de dienstverlening van Conceptbenefits voor een advies  WGA eigenrisico drager?

Onze dienstverlening voor een WGA eigenrisico advies start vanaf € 1.250 voor een onderneming tot 10 medewerkers. Uiteraard hangt de prijs af van verschillende factoren waaronder het medewerkersbestand van uw organisatie. Wij zijn altijd helder over onze kosten. Bij voorkeur spreken wij een vaste prijs met u af. Daardoor is vooraf duidelijk hoeveel u betaalt voor onze diensten. Geen vervelende verrassingen achteraf dus.

Vraag gratis een oriëntatiegesprek aan

Alle diensten