⏎ Terug naar Dienstenwinkel

Verzuimverzekering voor MKB-bedrijven

Verzuimverzekering

Een goede verzuimverzekering met de juiste dekking?

Voor MKB-bedrijven kan verzuim ingrijpende gevolgen hebben. Wordt een medewerker ziek, dan  heeft u vaak extra kosten voor het vervangen van deze medewerker of omzet die u misloopt. Is uw medewerker een langere tijd ziek dan lopen de kosten snel op. U bent namelijk verplicht om 2 jaar het loon door te betalen en u maakt kosten voor re-integratie.

Met een verzuimverzekering dekt u het financiële risico van de loondoorbetaling af.  Een verzuimverzekering dekt (een deel van) de salariskosten. Zo beperkt u de financiële gevolgen van verzuim binnen uw organisatie.

Conceptbenefits helpt u bij het afsluiten van een goede verzuimverzekering

✔ Het bepalen van een oplossing passend bij uw situatie
✔ Het maken van een duidelijke vergelijking van de verschillende aanbieders
✔ Het zorgen voor het opzetten en onderhouden van de verzekering zoals het doorgeven van de
    mutaties

Wij helpen u ook bij het beoordelen van uw huidige verzuimverzekering:
✔ Past deze nog bij uw situatie
✔ Is de prijsstelling nog scherp en passend bij het product

✔ Vraag een gratis oriëntatie gesprek aan

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op

Vanaf
€650,-

ex. btw

Liever direct contact met een adviseur?

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 - 17:00

020-7657500

Meer informatie over verzuimverzekeringen voor MKB-bedrijven

Uw medewerkers zijn vaak uw belangrijkste asset. Het uitvallen van een medewerker door ziekte draagt niet positief bij aan de resultaten van uw onderneming en kan zelfs een risico vormen voor uw bedrijfsvoering. U bent als werkgever verplicht om de eerste 2 jaar het loon van uw zieke medewerker door te betalen. Daarnaast moet u er ook voor zorgen dat het werk van de zieke werknemer door een vervanger wordt opgepakt. Uw operatie moet uiteraard blijven draaien.

Een verzuimverzekering dekt een deel van deze kosten. U stemt deze verzekering af op uw eigen situatie en kiest voor mogelijke extra diensten die u helpen het verzuimtraject beheersbaar te houden.

Wat kan Conceptbenefits voor u betekenen?

Ongeveer 29% van de bedrijven krijgt te maken met langdurig verzuim. U begrijpt dat ziekte een behoorlijk financieel risico is voor uw onderneming. Wij maken inzichtelijk waar uw risico’s liggen bij een zieke medewerker en wat dat voor u en de medewerker betekent. Samen gaan we op zoek naar passende verzuimverzekering voor uw organisatie zodat u uw risico’s op de juiste manier afdekt.

Het afsluiten van de juiste verzuimverzekering is niet eenvoudig. Welke dekking past bij mijn organisatie? Welke ondersteuning biedt de verzekeraar? Wat is de juiste keuze voor mijn bedrijf en personeel? Conceptbenefits brengt de verzuimrisico’s voor uw bedrijf in kaart. Daarnaast laten wij de verzuimverzekering aansluiten op de rest van uw werknemersverzekeringen.

Vijf redenen om voor Conceptbenefits te kiezen

✔ Vrijblijvend kennismakingsgesprek
✔ Ervaren MKB-adviseur helpt u in het gehele proces, pragmatisch en deskundig
✔ Wij helpen u bij de beoordeling van uw huidige verzuimverzekering of begeleiding naar een nieuwe verzuimverzekering
✔ Proactief beheer en onderhoud
✔ No nonsens aanpak, duidelijke afspraken en scherpe tarieven voor onze diensten

Veel gestelde vragen over verzuimverzekeringen:

Waarom een verzuimverzekering afsluiten?

Als werkgever moet u er rekening mee houden dat een medewerker niet kan werken door ziekte of arbeidsongeschiktheid. De kosten voor verzuim kunnen hoog oplopen. In het ergste geval betaalt u wettelijk verplicht het loon van de zieke medewerker voor een periode van 2 jaar door. Daarnaast moet u er ook voor zorgen dat het werk van de zieke medewerker door een vervanger wordt opgepakt. Uw bedrijf moet uiteraard blijven draaien. Een verzuimverzekering dekt een deel van de kosten die u hiervoor maken moet en veel verzekeraars bieden u bovendien ondersteuning bij het terugdringen of zelfs voorkomen van verzuim.

Wat bepaalt de premie van een verzuimverzekering?

De uitkering van een verzuimverzekering wordt gebaseerd op het verzekerd jaarloon. Dit is het brutoloon vermeerderd met vaste toeslagen. Al deze verzekerde jaarlonen voor uw personeel samen maken de loonsom. De premie die u betaalt is een percentage over deze totale loonsom. Daarnaast is de mate van dekking die u kiest op de doorbetaling van het loon ook van invloed op het premiebedrag. Wanneer u kiest voor volledige dekking, betaalt u uiteraard meer. U kunt bovendien kiezen voor een eigenrisicoperiode waarin u zelf de kosten voor verzuim voor uw rekening neemt. Ook kunt u ervoor kiezen om de werkgeverslasten mee te verzekeren. Hiermee verzekert u ook een deel van de aanvullende kosten die verzuim met zich meebrengt.

Is een verzuimverzekering verplicht?

Nee, een verzuimverzekering is (nog) niet wettelijk verplicht voor ondernemers. Maar vanuit een bedrijfsperspectief wel ontzettend waardevol. De kosten bij ziek personeel kunnen behoorlijk oplopen, nog ver boven het verzekerd jaarloon. Denk hierbij aan kosten voor re-integratie, het inschakelen van een arbodienst en de kosten voor vervanging. De vraag is of u dit vanuit uw onderneming kunt opvangen. Het afsluiten van een verzuimverzekering is voor een onderneming met personeel in veel gevallen essentieel.

Wat kost de dienstverlening van Conceptbenefits voor het opzetten of beoordelen van een verzuimverzekering?

Voor relaties die ook een pensioenregeling bij ons in beheer hebben, brengen wij geen kosten in rekening voor het  beoordelen of opzetten van de verzuimverzekering.

Als een verzuimverzekering door Conceptbenefits als intermediair wordt beheerd dan ontvangen wij daarover in de regel provisie van de verzekeraar. Deze provisie is bedoeld om de kosten van het beheer te dekken. Voor het beheer van een Verzuimverzekering worden daarom geen aanvullende kosten in rekening gebracht.

Vraag gratis een oriëntatiegesprek aan

Alle diensten