Conceptbenefits gaat verder groeien binnen netwerk van Söderberg & Partners

Het in Amsterdam gevestigde Conceptbenefits is een recent gestarte onderneming met een volledige focus op (verzekerbare) arbeidsvoorwaarden voor de kleinzakelijke markt. Conceptbenefits kiest voor Söderberg & Partners om haar groeiambities te ondersteunen. Het Zweedse bedrijf heeft hiertoe een belang genomen in Conceptbenefits. In de afgelopen twee jaar heeft Söderberg & Partners in Nederland een sterk partnernetwerk opgebouwd van gevestigde verzekerings- en pensioenadviesbedrijven.

Conceptbenefits is opgericht door André Rog en Carlo Martina. Als voormalige aandeelhouders van Flexis Groep waren André en Carlo nauw betrokken bij de integratie van de pensioen- zorg- en inkomensportefeuille van de Unirobe Meeύs Group in de AON organisatie. Zij hebben in de afgelopen jaren grote ervaring opgebouwd in het bedienen van MKB-bedrijven op het gebied van pensioenen en andere verzekerbare arbeidsvoorwaarden.
Dit voorjaar zijn zij gestart met Conceptbenefits. Een bedrijf dat zich met een slim en betaalbaar employee benefits concept richt op de kleinzakelijke markt. Dat doet het enerzijds door gebruik te maken van een geavanceerd IT-platform en anderzijds door partnerships met verschillende organisaties. De overname van de small business pensioenportefeuille van AON is de eerste stap die is gezet om het concept verder invulling te geven. De bedoeling is om in de nabije toekomst meerdere overnames van kleinzakelijke portefeuilles te doen om het benodigde volume te gaan realiseren en om andere vormen van dienstverlening toe te voegen aan het employee benefits concept.

Om de groei van Conceptbenefits te kunnen versnellen, hebben André en Carlo gekozen zich aan te sluiten bij het Nederlandse netwerk van Söderberg & Partners. “Wij willen ons graag onderscheiden met een ‘light versie’ van bestaande producten en tools voor grote werkgevers en pensioenfondsen”, zeggen zij. “Söderberg & Partners is wat dit betreft de gedroomde samenwerkingspartner, want zij hebben al die producten en tools in huis. Daarnaast is er binnen de bedrijven van hun Nederlandse netwerk veel kennis en ervaring in huis, die wij goed kunnen gebruiken om in de kleinzakelijke markt succesvol te zijn met hoogwaardige en tegelijkertijd betaalbare producten en diensten.”

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland, is blij met de nieuwe aanwinst. “In de oprichters en de medewerkers van Conceptbenefits zie ik het ondernemerschap en de klantgedrevenheid die in het DNA van onze groep zit. Daarnaast ligt bij hen, net als bij ons, de focus op het efficiënt gebruikmaken van slimme technologie. Ik denk dat we uitstekend bij elkaar passen en elkaar goed aanvullen. Wij willen graag grote en middelgrote bedrijven van dienst zijn met hoogwaardige en flexibele arbeidsvoorwaarden. Maar dat willen we ook voor kleine werkgevers met bijvoorbeeld 10 medewerkers. Conceptbenefits is bij uitstek in staat dat marktsegment goed te bedienen.”

Söderberg & Partners in Nederland bestaat uit Montae & Partners, LNBB, RIVEZ, Herenvest Groep, Expat Mortgages, Kröller Boom, In-Staet, de financial planning tool MijnGeldzaken.nl, Conceptbenefits en het platform Söderberg & Partners Netherlands Services. Dit laatstgenoemde bedrijf levert technologie en persoonlijk advies om de groei van de andere Nederlandse bedrijven van Söderberg & Partners te ondersteunen. De Söderberg groep heeft haar hoofdkantoor in Zweden en een omzet van meer dan EUR 400 miljoen, inclusief de activiteiten in Scandinavië. Söderberg & Partners is een bedrijf dat door de oprichters wordt geleid met Per-Olof Söderberg (voorzitter en medeoprichter), Gustaf Rentzhog (CEO en medeoprichter) en andere oprichters als lange-termijn aandeelhouders.