⏎ Terug naar Dienstenwinkel

Pensioenbeheer en onderhoud voor MKB-bedrijven

Pensioenbeheer en onderhoud

De doorlopende werkzaamheden van een pensioenregeling uit handen geven?

Een (nieuwe) pensioenregeling vraagt om permanent onderhoud. Zo moet u ervoor zorgen dat de gegevens die u maandelijks doorgeeft aan de pensioenuitvoerder up-to-date en correct zijn. Dit vraagt vaak bijzondere expertise, extra tijd en energie van uw organisatie. U kunt er ook voor kiezen om dit onderhoud en beheer aan ons over te laten. Zo heeft u zelf geen zorgen over de correctheid van de ingevoerde gegevens en belast u uw HR of Financiële afdeling niet met een extra taak. Hiermee wordt tijd en geld bespaard.

Pensioenbeheer en onderhoud door Conceptbenefits

✔ Verwerking van wijzigingen in het personeelsbestand
✔ Vraagbaak voor u en uw medewerkers
✔Informatie bij wijzigingen als gevolg van nieuwe wetgeving
✔ Up-to-date houden van de financiële pensioengegevens
✔ Het besparen van tijd en kosten van uw medewerkers

Door het beheer aan ons uit te besteden heeft u gedurende de looptijd van het contract weinig omkijken naar de pensioenregeling en weet u dat deze in goede handen is. Als ook de overige verzekerbare arbeidsvoorwaarden zoals uw verzuim- en inkomensregelingen door ons worden beheerd, wordt u volledig ontzorgd door onze geïntegreerde aanpak van uw regelingen.

✔ Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op

Vanaf
€650,-

ex. btw

Liever direct contact met een adviseur?

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 - 17:00

020-7657500

Meer informatie over pensioenbeheer en onderhoud

Goed pensioenbeheer is belangrijk en zorgt ervoor dat u de juiste premies betaalt en uw medewerkers verzekerd zijn van de afgesproken dekking.

Conceptbenefits zorgt voor het beheer en onderhoud van uw pensioencontract en neemt hiermee een extra taak weg bij uw HR of Finance afdeling weg. Conceptbenefits heeft een systeem dat gericht is op het automatisch transporteren van deelnemersgegevens tussen loonadministratiesoftware en verzekeraars. Hiermee zorgen wij voor een razendsnelle verwerking van uw mutaties en kunnen wij een optimale controle uitvoeren op de output.

Daarnaast helpen wij bij wijzigingen van in en uitdiensttreding en beantwoorden wij de pensioenvragen van uw medewerkers. Wij houden proactief in de gaten of u actie moet ondernemen bij wijzigingen in wet- en regelgeving. Zo bespaart u al snel tijd en geld met pensioenbeheer en onderhoud door Conceptbenefits.

Bij Conceptbenefits kunt u kiezen voor verschillende vormen van beheer

Voor pensioenbeheer bestaan er verschillende pakketten.

Pakket 1

In dit basispakket houden wij uw regeling up-to-date maar u blijft zelf verantwoordelijk voor de mutaties.  

Pakket 2

Met dit pakket houden wij uw regeling up-to-date en verzorgen wij de mutaties voor u. Dit doen wij door middel van een koppeling tussen uw salarispakket en de verzekeraars. Tevens zijn wij de vraagbaak voor uw organisatie als het gaat om alle zaken rondom pensioen.

Pakket 3

Het meest complete pakket waarin wij u geheel ontzorgen en tevens nieuwe medewerkers van uw organisatie informeren over de pensioenregeling en hen begeleiden bij eventueel te maken keuzes.

Vijf redenen om voor Conceptbenefits te kiezen

✔ Verwerking van wijzigingen in het personeelsbestand op een geautomatiseerde wijze
✔ Het beantwoorden van pensioenvragen van medewerkers
✔ Proactief bij belangrijke wijzigingen als gevolg van wetgeving
✔ Up-to-date houden van de financiële pensioengegevens
✔ No nonsens aanpak, duidelijke afspraken en scherpe tarieven voor onze diensten

Veel gestelde vragen over pensioenbeheer:

Is pensioenbeheer verplicht bij een pensioenregeling?

Als de pensioenregeling via ons intermediar tot stand is gekomen, hebben wij een wettellijke zorg en informatieplicht. Dit betekent dat wij uw regeling in ieder geval up to date moeten houden. Dit maakt onderdeel uit van het basispakket. Als wij geen intermediair zijn op de regeling is pensioenbeheer niet verplicht. U heeft zelf de verantwoordelijkheid om uw pensioenadministratie up-to-date te houden maar u hoeft dit niet uit te besteden. Echter wordt er vaak gekozen om pensioenbeheer door Conceptbenefits te laten doen om fouten te voorkomen en tijd te besparen.

Mijn medewerkers hebben vragen over pensioen, bij wie kunnen zij terecht?

Omdat onze adviseurs bekend zijn met uw pensioenregeling en organisatie kunnen wij de vragen van uw medewerkers snel en correct beantwoorden. Wilt u uw medewerkers beter informeren over hun pensioenregeling? Dan kunt u ook overwegen om gebruik te maken van onze uitgebreide mogelijkheden rondom pensioencommunicatie. Klik hier om meer te lezen over pensioencommunicatie.

Wat kost de dienstverlening van Conceptbenefits voor beheer?

De kosten van onze dienstverlening voor het beheren van uw pensioenregeling zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Voor het basispakket is het startbedrag € 650,-. Voor de overige pakketten rekenen wij een bedrag per medewerker waarbij de prijs afhankelijk is van de afgenomen diensten en het aantal deelnemers in de pensioenregeling. Wij zijn altijd helder over onze kosten. Bij voorkeur spreken wij een vaste prijs met u af. Daardoor is vooraf duidelijk hoeveel u betaalt voor ons pensioenbeheer. Geen vervelende verrassingen achteraf dus.

Vraag gratis een oriëntatiegesprek aan

Alle diensten